Florianópolis Brazilië, stad met meer dan veertig stranden

Florianópolis
In het zuiden van Brazilië wacht Florianópolis op u. Florianópolis, de hoofdstad van de staat Santa Caterina, combineert alle natuurlijke en culturele schoonheden van Brazilië. De meerderheid van Floripa, zoals de stad liefkozend wordt genoemd door zijn inwoners, is gelegen op het Atlantische eiland Ilha de Santa Caterina. Het eiland is met een drietal bruggen verbonden met het vasteland en eveneens bereikbaar via het internationale vliegveld.
Bezienswaardigheden en excursie mogelijkheden: het historische centrum van de 280-jaar oude stad heeft meer dan genoeg bezienswaardigheden. Tijdens een wandeling door de stad kunt u genieten van de kathedraal Metropolitana, het paleis Cruz d‘Souza en het Mercado Publicò. Echter de trots van de stad is de Ponte Hercílio Luz, een van de drie bruggen die het eiland verbindt met het vasteland. De brug is met een lengte van 819 meter, de langste hangbrug van Brazilië. De brug is nu een beschermd monument. De vier forten op het eiland, die destijds werden gebouwd om de stad te beschermen tegen de piraten, gelden nu als een van de meest populaire toeristische attracties. Naast het historisch erfgoed heeft Florianópolis een zeer goede infrastructuur, afgezien van de talloze hotels zijn er twee winkelcentra en de internationale luchthaven.
Forianòpolis staat bekend om zijn vele oesterrestaurants. Het eiland heeft zich gespecialiseerd in de oesterteelt. De zeevruchten worden uitstekend bereid tegen een zeer redelijke prijs. Florianopolis is ook een populaire bestemming voor studenten, vanwege de vele bars en clubs. Florianopolis is trouwens een echte strandbestemming, met meer dan veertig stranden heeft u voldoende keuze. De mooiste stranden vindt u in het noorden van het eiland zoals de Ponta das Canas, of Lagoinha. Deze stranden zijn vooral in trek bij gezinnen. Het water is kristalhelder en bijzonder geschikt om te zwemmen en te snorkelen. De lange zandstranden bieden genoeg ruimte voor iedereen. De stranden aan de oostkant van Santa Caterina zijn vanwege de hoge golven populair bij watersporters. Barra da Lagoa, Galheta en Mole zijn enkele van deze stranden. Het binnenland van het eiland is ook de moeite waard.  Het vruchtbare golvende landschap is ideaal om lange wandelingen langs de vele rivieren en watervallen te maken. Een populaire bestemming is het grote zouthoudende binnenmeer Lagoa da Conceicão, waar zich aan de oevers diverse restaurants hebben gevestigd. Als u echt wilt genieten van Florianòpolis en het eiland, moet u eigenlijk een tour maken in een schoener en met een beetje geluk kunt u dolfijnen en walvissen met hun nakomelingen waarnemen.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden